Prevádzkovateľom internetorého obchodu umiestneného pod doménou www.jstxtrading.com je:

Ing. Juraj Stoklasa, so sídlom Londýnská 254/7, 120 00, Praha 2 – Vinohrady

1. Všeobecné obchodné podmienky

Tieto všeobecné obchodné podmienky (ďalej len VOP) sú platné pre nákup na internetovej platforme www.jstxtrading.com, ktorá je spravovaná a prevádzkovaná osobou Ing. Juraj Stoklasa,  IČO: 10840940, Londýnská 254/7, 120 00, Praha 2 – Vinohrady. Tieto VOP stanovujú vzťahy medzi Kupujúcim a Predávajúcim v oblasti predaja produktov a služieb medzi Ing. Juraj Stoklasa,  IČO: 10840940, Londýnská 254/7, 120 00, Praha 2 – Vinohrady (ďalej len „Predávajúci“) a jeho obchodnými partnermi (ďalej len „Kupujúci“). Všetky takéto zmluvné vzťahy sú uzavreté v súlade s právnym poriadkom Českej republiky. Kupujúci podaním objednávky potvrdzuje, že sa oboznámil s týmito obchodnými podmienkami, ktorých neoddeliteľnú súčasť tvorí reklamačný poriadok, a že s nimi v plnom rozsahu súhlasí. Na tieto obchodné podmienky je Kupujúci dostatočným spôsobom pred vlastným uskutočnením objednávky upozornený a má možnosť sa s nimi oboznámiť.

2. Definícia pojmov

1. Predávajúci

Predávajúcim je Ing. Juraj Stoklasa  IČO: 10840940, Londýnská 254/7, 120 00, Praha 2 – Vinohrady.

2. Kupujúci

Kupujúcim sa rozumie spotrebiteľ alebo podnikateľ. Spotrebiteľom je fyzická osoba, ktorá pri uzatváraní a plnení kúpnej zmluvy s Predávajúcim nekoná v rámci svojej obchodnej alebo inej podnikateľskej činnosti alebo v rámci samostatného výkonu svojho povolania. Spotrebiteľ pri začatí obchodných vzťahov predáva Predávajúcemu iba svoje vlastné kontaktné údaje, nutné pre bezproblémové vybavenie objednávky, poprípade údaje, ktoré chce mať uvedené na nákupných dokladoch. Právne vzťahy Predávajúceho so spotrebiteľom výslovne neupravené týmito VOP sa riadia príslušnými ustanoveniami zák. č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník a zák. č. 634/1992 Zb. o ochrane spotrebiteľa, obidva v platnom znení, ako aj súvisiacimi predpismi.

Podnikateľom sa rozumie: osoba zapísaná v obchodnom registri (predovšetkým obchodné spoločnosti), osoba, ktorá podniká na základe živnostenského oprávnenia (živnostník zapísaný v živnostenskom registri), osoba, ktorá podniká na základe iného než živnostenského oprávnenia podľa osobitných predpisov (sem patrí napr. Slobodná povolanie ako advokácie pod.). Právne vzťahy Predávajúceho s Kupujúcim, ktorý je podnikateľ, výslovne neupravené týmito VOP ani Zmluvou medzi Predávajúcim a Kupujúcim sa riadia príslušnými ustanoveniami zák. č. 513/1991 Zb., obchodný zákonník v platnom znení, ako aj súvisiacimi predpismi. Individuálna Zmluva Predávajúceho s Kupujúcim je nadradená všeobecným obchodným podmienkam.

3. Kúpna zmluva

Kúpna zmluva, zmluva o dielo, prípadne iné zmluvy podľa občianskeho zákonníka. Zmluvnými strarani sa rozumejú na jednej strane spotřebitel/Kupujúci a na strane druhej dodávateľ/Predávajúci.

3 . Spracovanie osobních údajov

Akékoľvek nakladanie s osobnými údajmi Kupujúceho sa riadi zákonom č. 101/2000 Zb. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov a ostatnými právnymi predpismi platnými na území Českej republiky. Kupujúci svojím slobodným súhlasom (stlačením tlačidla súhlasím so spracovaním svojich osobných údajov) dáva najavo, že si je vedomý všetkých vyššie uvedených skutočností a súhlasí s nasledovným spracovaním svojich osobných údajov pre účely obchodnej činnosti Prevádzkovateľa tejto platformy. Poskytnutie osobných údajov je dobrovoľné a Kupujúci má právo na plný prístup k svojim údajom a patrí mu ochrana práv v rozsahu stanovenom zákonom. Tento súhlas môže Kupujúci kedykoľvek písomne ​​odvolať. Osobné údaje budú plne zabezpečené proti zneužitiu. Dáta budú uchovávané a nebudú zdieľané s tretími stranami. Správca týmto informuje subjekt údajov a poskytuje mu výslovné poučenie o právach vyplývajúcich zo zákona č. 101/2000 Zb. o ochrane osobných údajov, tj. najmä o tom, že poskytnutie osobných údajov správcovi je dobrovoľné, že dotknutá osoba má právo k ich prístupu , má právo vyššie uvedený súhlas kedykoľvek písomne ​​odvolať na adrese správcu a ďalej má právo v prípade porušenia svojich práv obrátiť sa na Úrad na ochranu osobných údajov a požadovať zodpovedajúcu nápravu, ktorou je napr. zdržanie sa takého konania správcom, odstránenie vzniknutého stavu, poskytnutie ospravedlnenia , vykonanie opravy či doplnenie, zablokovanie, likvidácia osobných údajov, zaplatenie peňažnej náhrady, ako aj využitie ďalších práv vyplývajúcich z § 11 a 21 tohto zákona. Pokiaľ si Kupujúci praje opraviť osobné údaje, ktoré o ňom Prevádzkovateľ, alebo Predávajúci spracováva, môže ho o to požiadať na emailovej adrese info@jstxtrading.com alebo na vyššie uvedenej poštovej adrese Prevádzkovateľa alebo Predávajúceho.

4 . Objednávka a uzavretie kúpnej zmluvy

Objednávku je Kupujúci oprávnený zaslať Predávajúcemu iba prostredníctvom objednávkového systému internetovej platformy www.jstxtrading.com . Návrhom na uzavretie kúpnej zmluvy je umiestnenie ponúkaného produktu/služby Predávajúcim na túto internetovú platformu. Kúpna zmluva vzniká momentom odoslania objednávky Kupujúcim a prijatím objednávky Predávajúcim. Toto prijatie Predávajúci bezodkladne potvrdí Kupujúcemu informatívnym emailom na zadaný email, na vznik zmluvy však toto potvrdenie nemá vplyv. Vzniknutú Zmluvu (vrátane dohodnutej ceny) je možné meniť alebo rušiť iba na základe dohody oboch strán, alebo na základe zákonných dôvodov. Tieto VOP sú vyhotovené v slovenskom jazyku, pričom kúpnu zmluvu je možné uzavrieť tiež len v jazyku slovenskom. Kupujúci, ktorý má trvalé bydlisko v členskom štáte Európskej únie mimo územia Slovenskej republiky, popr. ktorý je občanom členského štátu Európskej únie mimo územia Slovenskej republiky, potvrdením objednávky súhlasí s uzatvorením kúpnej zmluvy v českom jazyku. Po uzavretí kúpnej zmluvy nie je možné zisťovať, či pri spracovaní dát pred podaním objednávky vznikli chyby, prípadne tieto chyby opravovať. Uzavretá kúpna zmluva je Predávajúcim archivovaná a je na vyžiadanie Kupujúceho Kupujúcemu prístupná v lehote 3. rokov od jej podpisu.

5 . Ceny a platby

Ceny uvedené na internetovej platforme Predávajúceho sú zmluvné, konečné, vždy aktuálne a platné, a to po dobu, kedy sú takto Predávajúcim v internetovej platforme ponúkané. Vzhľadom na produkty Predávajúceho v podobe služieb, nevznikajú náklady na dopravu. Náklady na použitie komunikačných prostriedkov na diaľku nesie Kupujúci. Ako cena pri uzavretí kúpnej zmluvy medzi Predávajúcim a Kupujúcim platí cena uvedená pri produkte v čase objednávania tovaru Kupujúcim. Daňový doklad na základe kúpnej zmluvy medzi Predávajúcim a Kupujúcim slúži zároveň aj ako dodací list. Kupujúci môže produkt/službu prevziať zásadne až po jeho/jej úplnom uhradení, pokiaľ nie je toto dohodnuté inak. V prípade, keď Kupujúci vykoná úhradu a Predávajúci následne nie je schopný zabezpečiť dodanie produktu/služby, vráti Predávajúci plnenie Kupujúcemu v plnom rozsahu a to dohodnutým spôsobom. Lehota na vrátenie vynaložených prostriedkov je závislá od zvoleného spôsobu ich vrátenia, nesmie však prekročiť dobu 30 dní od okamihu, odkedy táto nemožnosť vznikla. Predávajúci akceptuje nasledujúce platobné podmienky: Plarba kartou.

V prípade členstva má Kupujúci nárok výhradne na prístup k obsahu, nie jeho šíreniu ani zdieľaniu.

V prípade kurzov je zakázané nahrávanie či akejkoľvek zdieľanie obsahu. V prípade akéhokoľvek úniku dát z členskej sekcie (nahrávky, fotky, a pod), zodpovedá Kupujúci za vzniknutú škodu a to v plnej výške.

Predavájuci si vyhradzuje zmenu ceny aj obsahu členstva po jeho vypršaní.

6. Dodanie produktu

Digitálny produkt (elektronický obsah, ktorý nie je priložený na hmotnom nosiči) sa považuje za dodaný dňom, kedy Predávajúci poskytne Kupujúcemu prístupové údaje k produktu/službe. Predávajúci poskytne tieto prístupové údaje Kupujúcemu do 24 hodín od pripísania platby na účet Predávajúceho.

7. Reklamačný poriadok

Predávajúcí zodpovídá za vady, ktoré má produkt, alebo služba v priebehu používánia Kupujícím. Záručná doba na produkt/službu je 3 mesiace.
Pokiaľ má produkt, alebo služba vadu, ktorú je možné odstránit, má Kupující právo, aby byla bezplatne, včas a riadne odstránená. Prodávající je povinný vadu bez zbytočného odkladu odstrániť.
Pokud ide o vadu, ktorú nieje možné odstrániť a ktorá bráni tomu, aby sa produkt, alebo služba mohla plne využívať ako produkt či služba bez vady, má Kupující právo na výmenu produktu, alebo služby za iný produkt či službu, alebo má právo od zmluvy odstúpiť. Rovnaké práva prislúchajú Kupujúcemu, pokiaľ ide o vady odstranitelné, pokiaľ však Kupující nemôže pre opätovné vyskytnutie vady po oprave, alebo po vätšom počte vád produkt či službu plne využívať. Pokiaľ ide o iné neodstraniteľné vady, má Kupující právo na primeranú zľavu z ceny produktu, alebo služby.
Práva zo zodpovednosti za vady se uplatňujú u Predávajúceho, na adrese jeho sídla, alebo na e-mailovej adrese Predávajúceho.

Kupujúci má povinnosť prípadnú reklamáciu ohlásiť prostredníctvom webovej stránky www.jstxtrading.com alebo prostredníctvom elektronickej komunikácie, najmä emailom na info@jstxtrading.com. V náležitostiach reklamácie je nutné túto reklamáciu zaslať z emailovej adresy vyplnenej pri vyplnení formulára pri objednaní Produktu. Medzi podstatné náležitosti patrí najmä uvedenie mena, priezviska, emailové adresy, telefónneho kontaktu a predmetu reklamácie. Kupujúci bude kontaktovaný o priebehu vybavenia reklamácie prostredníctvom elektronickej komunikácie na diaľku uvedené pri vyplnení formulára a podľa kontaktov na stránkach. Reklamáciu Predávajúci vybaví bez zbytočného odkladu. Lehota na vybavenie reklamácie je 30 dní odo dňa jej uplatnenia. Lehotu 30 dní je možné po uplatnení reklamácie predĺžiť po dohovore medzi Kupujúcim a Predávajúcim.

Vybavením reklamácie se rozumie ukončenie reklamačního procesu opravou produktu, alebo služby, výmenou produktu, alebo služby za iné, vrátením kúpnej ceny produktu, alebo služby, vyplatením primeranej zľavy z ceny produktu, alebo služby, písomná výzva k prevzatiu plnenia, alebo jej oddôvodneným zamietnutím.

8 . Trvanie zmluvy, vrátenie produktu – odstúpenie od zmluvy bez udania dôvodu

Jednotlivé zmluvy sú uzatvárané na dobu určitú.

Predmetom zmluvy je dodanie elektronického obsahu na nehmotnom nosiči, pri ktorom Kupujúci nemá zo zákona právo na odstúpenie od zmluvy bez udania dôvodu do 14 dní, ibaže by sa jeho poskytovanie začalo bez výslovného súhlasu Kupujúceho a bez vyhlásenia Kupujúceho, že bol riadne poučený o tom, že vyjadrením tohto súhlasu stráca právo na odstúpenie od zmluvy.

V prípade, že sa poskytovanie elektronického obsahu inak ako na hmotnom nosiči začalo bez výslovného súhlasu Kupujúceho a tento nevyhlásil, že bol riadne poučený o tom, že vyjadrením tohto súhlasu stráca právo na odstúpenie od zmluvy, v takom prípade môže Kupujúci uplatniť právo na odstúpenie zmluvy v písomnej forme, alebo na inom trvalom nosiči (napr. e-mailom),

Právo na odstúpenie od zmluvy je možné uplatniť odoslaním oznámenia o odstúpení od zmluvy aj v posledný deň 14 dňovej lehoty.

Po prijatí oznámenia o odstúpení od zmluvy Predávajúci vráti najneskôr do 14 dní Kupujúcemu všetky platby, ktoré od neho prijal na základe zmluvy, alebo v súvislosti s ňou, vrátane nákladov na dopravu, dodanie a poštovné a iných nákladov a poplatkov. Predávajúci vráti platbu rovnakým spôsobom, ako kupujúci použil pri svojej platbe. Kupujúci sa môže s Predávajúcim dohodnúť aj na inom spôsobe vrátenia platby.

Pokiaľ Kupujúci odstúpi od zmluvy a pred začatím poskytovania služieb udelil výslovný súhlas so začatím služby pred uplynutím lehoty na odstúpenie od zmluvy, Kupujúci je povinný uhradiť Predávajúcemu iba cenu za skutočne poskytnuté plnenie do dňa doručenia oznámenia o odstúpení od zmluvy. Pokiaľ Kupujúci uplatní svoje právo na odstúpenie od zmluvy, Predávajúci zastaví Kupujúcemu prístup k využívaniu produktu. Alternatívne riešenie sporov Nakupujúci – spotrebiteľ – má právo obrátiť sa na Predávajúceho so žiadosťou o nápravu (napríklad e-mailom), ak nie je spokojný so spôsobom, ktorým Predávajúci vybavil jeho reklamáciu, alebo ak sa domnieva, že Predávajúci porušil jeho spotrebiteľské práva. Ak Predávajúci odpovie na túto žiadosť zamietavo, alebo neodpovie do 30 dní od jej odoslania, spotrebiteľ má právo podať návrh na začatie ARS subjektu ARS (ďalej len subjekt ARS). Spotrebiteľ môže podať sťažnosť prostredníctvom platformy ARS RSO. Alternatívne riešenie sporov môže využiť len spotrebiteľ – fyzická osoba, ktorá pri uzatváraní a plnení zmluvy nejedná v rámci svojej podnikateľskej činnosti, zamestnania, alebo povolania. Alternatívne riešenie sporov sa týka iba sporu medzi spotrebiteľom/Kupujúcim a Predávajúcim, vyplývajúceho z Kúpnej zmluvy, alebo súvisiaceho s Kúpnou zmluvou. Alternatívne riešenie sporov sa týka len zmlúv na diaľku.

Kupujúci berie na vedomie, že odstúpenie od zmluvy adresovanej Predávajúcemu musí byť adresované na elektronické komunikačné prostriedky Predávajúceho. Odstúpenie od zmluvy adresovanej Kupujúcemu je prostredníctvom elektronickej komunikácie, ktoré Kupujúci oznámil pri vypĺňaní objednávky. V prípade, že takéto miesto nebude existovať, alebo bude Kupujúcim vyplnené nesprávne, nastáva po 5 dňoch od márneho uplynutia doručovacej snahy na oznámené elektronické prostriedky fikcia doručenia.

9 . Záverečné ustanovenia

Odoslaním objednávky z internetového objednávkového formulára potvrdzujete, že ste oboznámený / a s podmienkami ochrany osobných údajov a že je v celom rozsahu prijímate.

S týmito podmienkami súhlasíte zaškrtnutím súhlasu prostredníctvom internetového formulára. Zaškrtnutím súhlasu potvrdzujete, že ste oboznámený / a s podmienkami ochrany osobných údajov a že je v celom rozsahu prijímate.

Kupujúci umožní Predávajúcemu plnenie povinností v súlade s Ponukou / Zmluvou, k čomu vyvinie všetku potrebnú súčinnosť. Kupujúci sa zaväzuje uhradiť všetky náklady vzniknuté Predávajúcemu rozosielaním upomienok a náklady spojené s vymáhaním prípadných pohľadávok. Kupujúci berie na vedomie, že Predávajúci je oprávnený postúpiť svoju pohľadávku zo Zmluvy tretej osobe. Kupujúci bude neodkladne informovať Predávajúceho o zmene svojich identifikačných údajov, a to najneskôr do 5 pracovných dní odo dňa, kedy takáto zmena nastala. Strany sa zaväzujú, že vynaložia maximálne úsilie na priateľské riešenie všetkých sporov vyplývajúcich zo Zmluvy a / alebo VOP, alebo v súvislosti s nimi. Vzájomný záväzkový vzťah zmluvných strán sa riadia právnym poriadkom Českej republiky, najmä zákonom č. 40/1964 Zb., Občianskym zákonníkom, v platnom znení. Na účely kontraktácie s medzinárodným prvkom týmto v súlade s čl. III. nariadenia č. 593/2008 o rozhodnom práve pre zmluvné záväzky, prijatého Európskym parlamentom a Radou Európskej únie 17. júna 2008 (ďalej len „Rím I“), že zvolili rozhodným právom pre kúpnu zmluvu a tieto VOP právo českej, a to s vylúčením použitia „Dohovoru OSN o zmluvách o medzinárodnej kúpe tovaru“.

Touto voľbou sa nedotýka článku VI Rím I, týkajúci sa spotrebiteľských zmlúv. V prípade, že ktorékoľvek ustanovenie Zmluvy a / alebo VOP je, alebo sa stane, či bude považované za neplatné alebo nevykonateľné, neovplyvní to (v najvyššom rozsahu povolenom právnymi predpismi) platnosť a vymáhateľnosť zvyšných ustanovení Zmluvy a / alebo VOP. Zmluvné strany sa v takých prípadoch zaväzujú nahradiť neplatné či nevymáhateľné ustanovenie ustanovením platným a vymáhateľným, ktoré bude mať do najvyššej miery rovnaký a právnymi predpismi prípustný význam a účinok, ako bol zámer ustanovenia, ktoré sa má nahradiť. Z právnej opatrnosti týmto zmluvné strany vyhlasujú, pre prípady kontraktácie s medzinárodným prvkom pre akékoľvek prípady sporov (s výnimkou sporov pri ktorých je daná výlučná právomoc rozhodcu a / alebo v súvislosti s nimi) či po prípady, v ktorých by bolo právoplatným rozhodnutím súdu zistené, že tu nie je daná právomoc rozhodcu podľa tohto článku VOP, že v súlade s čl. 23 Nariadenie Rady (ES) č. 44/2001 z 22. decembra 2000, o právomoci a uznávaní a výkone rozsudkov v občianskych a obchodných veciach, dojednávajúce výlučnú právomoc mestského súdu v Prahe pre rozhodovanie všetkých budúcich sporov zo Zmluvy a / alebo VOP a / alebo v súvislosti s nimi. Taktiež zmluvné strany týmto zakladajú pre všetky spory v súvislosti so Zmluvou a VOP (s výnimkou sporov pri ktorých je daná výlučná právomoc rozhodcu a / alebo v súvislosti s nimi) výlučnú právomoc mestského súdu v Prahe. Tieto VOP nadobúdajú platnosť a účinnosť dňa 25.5.2021 a sú k dispozícii taktiež na internetovej platforme Predávajúceho. Tieto VOP je Predávajúci oprávnený kedykoľvek zmeniť. VOP potom strácajú platnosť a účinnosť dňom nadobudnutia účinnosti VOP neskorších.

ZODPOVEDNOSŤ:

Všetky analýzy, novinky, cenové odhady, vstupy, cenové rozhrania, alebo akékoľvek iné informácie zdieľané na tejto webovej stránke, sú poskytované ako všeobecný komentár a zdieľané prostredníctvom týchto webových stránok a aplikácie Telegram s množstvom klientov, preto sa nedajú považovať za investičné poradenstvo, alebo investičný výskum. Nevykonávam činnosť obchodného poradcu. Väčšina mojej práce má edukatívny charakter. Všetky informácie dostupné na webových stránkach www.jstxtrading.com, prípadne Telegramových kanáloch prepojených s touto webstánkou majú výlučne informatívny charakter a v žiadnom prípade sa nemôžu považovať za investičnú radu.

Kupujúci svojím súhlasom s týmito obchodnými podmienkami berie túto skutočnosť plne na vedomie a súhlasí so skutočnosťou, že Ing. Juraj Stoklasa, so sídlom Londýnská 254/7, 120 00, Praha 2 – Vinohrady,  nenesie žiadnu zodpovednosť za prípadné finančné, alebo iné straty na strane Kupujúceho využívajúceho produkty/služby Predávajuceho a nebude si tak v žiadnom prípade a za žiadnych okolností nárokovať prípadné finančné, alebo iné straty.

Obchodovanie na forexe, futures trhoch, opciách, akciách, kryptomených burzách, alebo akýkoľvek ďalší druh trhu obsahuje vysoké riziko a nie je určený pre každého investora, alebo obchodníka. Vždy tu je a bude určitá možnosť, že o svoje vklady môžete prísť, preto vždy investujte a obchodujte len s peniazmi, ktoré môžete stratiť. Moje webové stránky a informácie, ktoré tu zdieľam by sa nemali slepo nasledovať a nahrádzať tak nezávislý odborný výskum vykonaný pred nutnou investíciou či obchodným rozhodnutím. V žiadnom prípade nie som zodpovedný za akúkoľvek stratu na Vašom účte na základe mojich produktov. Pre skutočné finančné rady kontaktujte svojho finančného poradcu.